relax

Waaahhh, tak sangka betul la time ada exam la idea nak datang.

Sory kawan-kawan ku, relax bukan jenis 24 hour mengadap buku je. Hehe... Serius tak boleh, paling lama boleh fokus dalam 1 hour je. Then lepas tu, dah melalut dah. 

Ok, mudah-mudahan semua kawan - kawan ku dan diri ku boleh jawab soalan final esok. 

Berbalik pada topik utama kita untuk hari ni.

Agak-agak korang, macam mana nak berjaya???

Persoalan inilah yang relax akan jawab untuk post kali ini.


Untuk menjadi soarang yang berjaya di dunia mahupun akhirat ikut lah step di bawah:-

1. Khusyuk kan lah sembahyang kalian.
2. Jauhkan diri dari perbuatan yang sia-sia.
3. Jauhkan diri dari perkataan yang sia-sia.
4. Berusaha membersihkan harta (menunaikan zakat)
5. Menjaga kehormatan.
6. Menjaga amanah dan janjinya.
7. Memelihara sembahyangnya.

Kesimpulanya senang je, lakukan segala suruhanNya dan meninggalkan segala laranganNya.

Nak keterangan lanjut baca lah suruh Al Mukminuun

Sekian dari ku....

Relax - Tenang selalu...


Labels: , | edit post
0 Responses

Post a Comment

Sekarang

Typing Test

Visit the Typing Test and try!